datum tijd activiteit
woensdag 4 maart 10:00 Met Openbaar Vervoer naar Nijmegen
zondag 15 maart 15:00 Zondagmiddagborrel bij JANS'
woensdag 25 maart 15:00 Algemene Vergadering met na afloop lezing over Frida Kahlo

BEZOEK AAN DE BASTEI EN AAN VELORAMA IN NIJMEGEN OP 4 MAART 2020
Op woensdag 4 maart verzamelen we om 10.00 uur in de hal van het station en gaan, als er niets wijzigt in de nieuwe dienstregeling, om 10.15 uur met bus 331 naar Nijmegen. We stappen uit bij het Valkhof.

Eerst gaan we naar "de Bastei", het museum voor natuur en cultuurhistorie. Het museum vertelt het verhaal van de Waal, laat flora en fauna zien van het Gelders Rivierengebied en de Gelderse Poort en verbindt de historie aan eigentijdse kwesties. Het is gevestigd in de Stratenmakerstoren, een historisch gebouw aan de Waal.

In het restaurant van het museum heb je een schitterend uitzicht over de Waal en de omgeving. Misschien een mooi plekje om koffie te drinken of te lunchen.

Entreeprijs € 9,00, met Museumkaart gratis.

N.B.: in de Bastei bevinden zich tal van trappetjes; dit uitje is alleen geschikt voor leden die goed ter been zijn.

Daarna gaan we naar de buren. Het enige Nederlandse fietsmuseum: Velorama.
Een groot deel van de collectie is gewijd aan fietsen van voor 1900, maar ook de fietsen vanaf 1900, die steeds meer gaan lijken op de moderne fiets, zijn te zien, evenals modellen met afwijkende vormen en technieken, de fiets van Wim van Est waarmee hij tijdens een Tour de France in een ravijn terecht kwam en fietsen van de koninklijke familie. Er is ook een authentieke fietsenmakerswerkplaats uit 1930. Het kan zijn, dat een bezoek aan "de Bastei" al een dagvullend programma is. Dan bewaren we het fietsmuseum voor een andere keer.

Entreeprijs Velorama € 6,00, Museumkaart is niet geldig. Als je de website bezoekt: www.velorama.nl kun je een e-ticket uitprinten voor € 5,00.
Het is de bedoeling om rond 16.00 uur weer richting Arnhem te gaan. De bushalte is tegenover het Valkhof.

Deze dag is op eigen kosten en eigen risico.

Tot ziens,
Ria Roelandse

ALGEMENE VERGADERING OP 25 MAART 2020
Datum: woensdag 25 maart 2020 om 15.00 uur
Plaats: Altevelt, ingang Lisztstraat, 6815 CN Arnhem

Na afloop van de Algemene Vergadering zal mevrouw Nellie Markus een lezing verzorgen over de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo
Het werk van Frida Kahlo karakteriseert zich door de vrolijke kleuren, die echter in contrast staan met een vervreemdende sfeer. Ze schuwde de controverse niet.
In haar zelfportretten vallen vooral de doorgegroeide wenkbrauwen op. Zij schildert vanuit haar angst en eenzaamheid om haar pijn te overmeesteren.
Kahlo heeft 143 schilderijen nagelaten, waarvan 55 zelfportretten.

ZONDAGMIDDAGBORREL
De eerstvolgende is op zondagmiddag 15 maart. Vanaf 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur ontmoeten we elkaar bij Café/Restaurant JANS'. Er is geen programma; u kunt op uw eigen tijd komen (en gaan).
Adres: Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem. De kosten van consumpties zijn (uiteraard) voor uw eigen rekening.

Inlichtingen bij Inge Zijlstra, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefoon 3231013.

ACTIVITEITEN IN DE MAANDEN APRIL/MEI 2020
- 14 april: lezing
- 15 mei: bustocht

Deelname aan een activiteit van de Vereniging is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.